Γενικά Στοιχεία

24ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της μέχρι στιγμής πορείας του Συλλόγου μας είναι η διοργάνωση του 24ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην πόλη του Κιλκίς τον Μάρτιο του 2015.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διεκδίκησε και ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Λάρισας τον Μάρτιο του 2013. Εκτός από το δικό μας σύλλογο, υπήρχαν δύο ακόμη υποψηφιότητες, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου – Ευρυτανίας  (“Η Φουστανέλα”). Στη φάση της διεκδίκησης, οι τρεις υποψήφιοι σύλλογοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν τους λόγους για τους οποίους διεκδικούν τη διοργάνωση. Στη δική μας παρουσίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πλούσια δράση και ιστορία του συλλόγου μας αλλά και στην προβολή του τόπου μας.

Παράλληλα, προβλήθηκε power point με φωτογραφίες του Συλλόγου αλλά και βίντεο με διάφορα μέρη του νομού μας. Επίσης, σε όλους τους σύνεδρους μοιράστηκε φάκελος ο οποίος περιείχε διαφημιστικό υλικό του Κιλκίς, φωτογραφίες από τα μέρη στα οποία θα διεξαχθεί το συνέδριο και ένας οικονομικός προϋπολογισμός. Μετά τις παρουσιάσεις, ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία είχαμε την πλειοψηφία και, έτσι, η Γενική Συνέλευση μας ανέθεσε τη διοργάνωση.

Το Συνέδριο πραγματοποίηθηκε στις 27,28 και 29 Μαρτίου 2015 στους χώρους του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς. Εκτός από τις κύριες εργασίες, περιλάμβανε παραδοσιακή σαρακατσάνικη βραδιά με δρώμενα από τα παιδιά του χορευτικού, παρουσίαση βιβλίου και εκδρομές στα αξιοθέατα της περιοχής μας. Επίσης, το Σάββατο στις 28 Μαρτίου έγινε και ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας.