Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κιλκίς
Νοεμβρίου 9, 2014
24ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων
Απρίλιος 18, 2015

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» πραγματοποίησε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων στα πλαίσια του 24ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σαρακατσαναίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στις 27-28-29 Μαρτίου .Επρόκειτο για εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, η οποία βασιζόταν κατά κύριο λόγο στη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Τα μέλη του Συλλόγου μας ,τα τελευταία δύο χρόνια, εργάζονται μεθοδικά, με επιμονή και υπομονή, με σκοπό την πραγμάτωση ενός Συνεδρίου το οποίο θα προβάλει όσο το δυνατόν καλύτερα την αστείρευτη Παράδοση των Σαρακατσαναίων. Μια Παράδοση που διέπεται από ήθη και έθιμα, αξίες και ιδανικά.

Θέμα του 24ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σαρακατσαναίων θα αποτελέσει η βιωματική ενασχόληση των Νέων με την παράδοση. Στο Σύλλογό μας τα τελευταία χρόνια τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων απασχολούνται δημιουργικά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως είναι η εκμάθηση παροιμιών, παραμυθιών αλλά και παιχνιδιών. Έγνοια μας, λοιπόν , είναι να δοθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου.
Εκδηλώσεις γεμάτες δρώμενα, παρμένα από την καθημερινότητα των προγόνων μας , με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά των τμημάτων μας.

Θα παρακαλούσαμε τους Σαρακατσαναίους ανά την Ελλάδα, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Μια παρουσία που θα αποτελέσει την δικαίωση των προσπαθειών μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων για τη στήριξη και τη βοήθεια που μας προσφέρει όλο αυτό το διάστημα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.